Vacanța de la A la Z

Vacanța de la A la Z, dorește să fie un ghid cu sfaturi pentru anticiparea pozitivă a vacanțelor. Pentru că o vacanță reușită este cea planificată din timp, simplu și avantajos.

Chiar dacă credeți că experiența acumulată vă este suficientă, chiar dacă spontanul și neprevăzutul sunt sarea și piperul unei vacanțe reușite, nu strică o recapitulare sau un sfat în plus.

Un sondaj HBR din 2014 relevă că 94% dintre oameni au la fel de mult sau mai multă energie după o călătorie bine organizată decât înainte de a pleca.

Iată ce am selectat din experiențele mele de călătorie:

Planificarea vacanței

  • O vacanță unică sau mai multe ieșiri mici?

Este mai bine să ne oferim mai multe perioade mici de evadare pe tot parcursul anului, nu doar o vacanță mare pe care vom paria totul.

  • Pregătirea bugetului

Cu o pregătire financiară bine gândită, poți avea un buget care îți permite să îți satisfaci dorințele. Vacanța cu bani împrumutați aduce un stres în plus la întoarcerea acasă, anulând în parte starea de bine acumulată pe parcursul ei. Dacă venitul nu este foarte mare, înmulțește „sacrificiile” pentru a reduce cheltuielile inutile cât mai mult posibil.

  • Cu cine călătorim?

Este bine să știm cu cine ne însoțim, pentru că de asta depinde cum urmează să alegem locația.

În familie, ideală este închirierea unei pensiuni care oferă servicii complete, cum ar fi mesele și curățenia zilnică. Această opțiune, este de obicei mai economică și funcțională, pentru că ne permite să economisim bani și să ne gestionăm mai bine timpul. De multe ori, aceste pensiuni sunt situate în complexe care oferă recreere pentru cei mici, piscină și alte atracții.

Pentru călătoria în cuplu cazarea la un hotel poate avea avantajul că oferă o senzație mai bună de spațiu privat și un aer mai romantic.

Călătoria în grupuri de prieteni se pretează pentru cazări în unități gen cabane. Aici se închiriază întreaga unitate, cheltuielile pe persoană fiind cele mai mici. Avantajele sunt că aceste locuri oferă servicii orientate, astfel încât oaspeții să se poată bucura de șederea lor completă. Petreceri noaptea, bucătărie comună, activități și excursii la tarife foarte mici.

Călătoria de unul singur, din punct de vedere al cazării, este cea mai costisitoare. În ideea că vei rezerva o cameră single. Dar ai avantajul de a nu depinde de nimeni și de a socializa selectiv.

Alegerea locației

Acesta este pasul cel mare. Dacă traseul de vacanță este relativ ușor de hotărât, alegerea locației în care ne vom caza presupune informare.

Este bine să efectuăm câteva cercetări despre locul în care ne vom caza în vacanță. Să căutăm indicii citind bloguri de călătorie și diferite articole ale site-urilor de turism, pe care le putem găsi ușor pe internet.

Apoi să configurăm un program sau o listă de activități de vacanță, dar fără a o supraîncărca. Trebuie să profităm la maxim de toate oportunitățile pe care ni le oferă zona respectivă. România este mereu și oriunde surprinzătoare.

După ce stabilim localitatea, alegem unitate de cazare.

Un sfat de final

Uită viața de zi cu zi înainte și după vacanță!

Indiferent dacă ai sau nu o perioadă grea în viață sau de rezolvarea unei probleme majore care te așteaptă la întoarcerea din vacanță, uită de toate. În ziua plecării, deschide o paranteză de pace și liniște. Formatează-ți mintea,  înlătură tot ce o înghesuie, golește-o. Această paranteză din viața ta este dedicată odihnei și relaxării. Nu te gândi la ce s-a întâmplat înainte de vacanță, nu te gândi la ce se va întâmpla după terminarea ei. Trăiește clipa, bucură-te de această odisee!

Concluzia

O vacanță de succes se bazează în primul rând pe planificare. Dar nu face din asta o obsesie. Lasă loc de neprevăzut. Este ingredientul care face vacanța memorabilă.

E lung pământul, ba e lat …. așa că încearcă și o carte de vacanță:

 

Articolul precedentLa o plimbare, căutând o luminare
Articolul următorOrganizator de evenimente, o fi greu?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.