Vitamina inventată pentru mine, la preț mic

Nu știu alții cum sunt, dar eu am o legătură afectivă cu vitaminele, pentru că există vitamina inventată pentru mine. Vi se pare ceva neobișnuit legat de asta? Doar pentru că nu ați cunoscut-o pe bunica.

Ei, bunica, mângâierea copilăriei mele. Are un dar de a crea o poveste atractivă pentru a îndulci cele mai neplăcute momente.

Trăind la munte, răcelile au fost și sunt primele neplăceri de sănătate pe care le resimți. Dar bunica avea un hac pentru ele: Vitamina C. Iar în copilăria mea pastilele de vitamină C se sugeau. Sau cel puțin bunica doar așa știa. Iar ca să mă motiveze să trec peste neplăcerea gustului, mă încânta cu ideea că ea a fost inventată pentru mine, după inițiala numelui meu, Carmen. Asta mă dădea gata. Sâmburele de mică egoistă se umfla în pene și înghițeam cu plăcere acreala pe care, altfel, o ocoleam întotdeauna. Și ca prin farmec, orice neplăcere dispărea. Dar la mijloc era și zâmbetul bunicii, sunt convinsă.

Cum nimic nu e simplu pe lumea asta, mai avea bunică un argument: lingurița de dulceață pe care mi-o pregătea la terminarea pastilei. Preferata mea, dulceața de cireșe amare. Lângă paharul de apă aburindă.

Zâmbetul bunicii, dulceața ei și vitamina inventată pentru mine, m-au însoțit toată viața. Înainte de fiecare examen mă chema la ea, să …. îmi subțiez și îndulcesc limba. Premiza unui discurs coerent, firește.

Am făcut un obicei de a face o cură cu vitamină C în fiecare toamnă.

Dar nici răcită prea des sau prea grav nu am fost mai niciodată. Dar și multe, foarte multe borcane cu dulceață amară culese și preparate cu dragoste de bunica, am mâncat de-a lungul vieții. Cred că și pe ele tot pentru mine le-a inventat natura.

Cum mi-am adus aminte de toate astea? Căutând să cumpăr online un preparat complex care să conțină vitamina C inventată pentru mine. Pentru că a venit toamna.

Așa am găsit un preparat potrivit pentru bunica,  pentru articulații sănătoase.

Pentru ochii ei, pentru că desigur această vitamină a fost inventată pentru ea, Vitamina E cu E de la Elena, numele ei.

O să profit de ocazie ca să o văd, dar și ca să gust din nou inegalabila ei dulceață de cireșe amare. Și uite așa, ne vom bucura amândouă de vitamina inventată pentru mine și de cea inventată pentru ea. Și o să ni se subțieze limba de câte și mai câte ne vom aduce aminte și vom povesti.

 

 

Articolul precedentSă lași o urmă pe unde treci!
Articolul următorPort ce-mi place, dar cu stil

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.