Vitamina inventată pentru mine, la preț mic

vitamina inventată pentru mine

Nu știu alții cum sunt, dar eu am o legătură afectivă cu vitaminele, pentru că există vitamina inventată pentru mine. Vi se pare ceva neobișnuit legat de asta? Doar pentru că nu ați cunoscut-o pe bunica.

Ei, bunica, mângâierea copilăriei mele. Are un dar de a crea o poveste atractivă pentru a îndulci cele mai neplăcute momente.

Trăind la munte, răcelile au fost și sunt primele neplăceri de sănătate pe care le resimți. Dar bunica avea un hac pentru ele: Vitamina C. Iar în copilăria mea pastilele de vitamină C se sugeau. Sau cel puțin bunica doar așa știa. Iar ca să mă motiveze să trec peste neplăcerea gustului, mă încânta cu ideea că ea a fost inventată pentru mine, după inițiala numelui meu, Carmen. Asta mă dădea gata. Sâmburele de mică egoistă se umfla în pene și înghițeam cu plăcere acreala pe care, altfel, o ocoleam întotdeauna. Și ca prin farmec, orice neplăcere dispărea. Dar la mijloc era și zâmbetul bunicii, sunt convinsă.

Cum nimic nu e simplu pe lumea asta, mai avea bunică un argument: lingurița de dulceață pe care mi-o pregătea la terminarea pastilei. Preferata mea, dulceața de cireșe amare. Lângă paharul de apă aburindă.

Zâmbetul bunicii, dulceața ei și vitamina inventată pentru mine, m-au însoțit toată viața. Înainte de fiecare examen mă chema la ea, să …. îmi subțiez și îndulcesc limba. Premiza unui discurs coerent, firește.

Am făcut un obicei de a face o cură cu vitamină C în fiecare toamnă.

Dar nici răcită prea des sau prea grav nu am fost mai niciodată. Dar și multe, foarte multe borcane cu dulceață amară culese și preparate cu dragoste de bunica, am mâncat de-a lungul vieții. Cred că și pe ele tot pentru mine le-a inventat natura.

Cum mi-am adus aminte de toate astea? Căutând să cumpăr online un preparat complex care să conțină vitamina … inventată pentru mine. Pentru că a venit toamna.

Pentru produse farmaceutice apelez la o farmacie online. Nu am răbdare să aștept să se opereze rețete, cum se întâmplă la o farmacie obișnuită. Farmacia preferată este Farmacia La Preț Mic, pentru că într-adevăr este o farmacie ieftină.

Am comandat

pentru că are aromă de lămâie, altă favorită a mea și este efervescentă. Nu mai sug să mi se subțieze limba, pentru că nici examene nu mai dau.

Am găsit pe canalul lor de YouTube și un filmuleț despre imunitate, ceea ce mi-a adus aminte din nou de bunica și neputințele ei de azi:

Iar pe blog, un articol s-a nimerit exact pe gândurile mele: „Atunci când mergi în vizită la bunici”. Articolul îmi recomanda și alte vitamine la preț mic. Așa am găsit un preparat potrivit pentru bunica, ce conține vitamina inventată pentru mine. Brevetat, 100% vegetal, îmbogățit cu vitamina C, bun pentru articulațiile ei obosite.

Dar și:

vitamina inventată pentru mine

Pentru ochii ei, pentru că sigur aceasta a fost inventată pentru ea, Vitamina E cu E de la Elena, numele ei.

O să profit de ocazie ca să o văd, dar și ca să gust din nou inegalabila ei dulceață de cireșe amare. Și uite așa, ne vom bucura amândouă de vitamina inventată pentru mine și de cea inventată pentru ea. Și o să ni se subțieze limba de câte și mai câte ne vom aduce aminte și vom povesti. La Preț Mic, desigur.

Acest articol a fost scris pentru competiția SuperBlog 2019 – proba nr. 11

2 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.