Zâmbetul perfect

zâmbetul interior

Vrei să lucrezi la zâmbetul perfect pentru pozele tale de profil? Este evident că un zâmbet este mai de efect decât altul. Dar cum arată zâmbetul perfect?

Există multe motive pentru a zâmbi, dar există într-adevăr un mod mai bun sau mai rău de a arăta asta și totul are de-a face cu expresia feței.

Într-un studiu efectuat la Universitatea din Minnesota, s-au examinat modele faciale 3D a peste 800 de participanți. Aceste modele animate pe calculator au suferit o serie de transformări. Cercetătorii au schimbat unghiul gurii, mărimea dinților, amploarea și simetria zâmbetului. Participanților li s-a cerut să evalueze zâmbetele modelelor pe baza eficacității, autenticității, atractivității și emoției lor.

Rezultatele studiului arată că cel mai reușit zâmbet – plăcut, autentic și eficient – este dat de un echilibru perfect al dinților, unghiului gurii și lungimea zâmbetului care trebuie să se întindă până la nivelul mijlocului ochilor.

Dar zâmbetul perfect nu ține numai geometrie. Pentru a transmite o stare, trebuie să activăm zâmbetul interior. Să zâmbim și cu … privirea.

Zâmbeşte! Este terapie gratuită. – Doug Horton

Iată câțiva pași pentru realizarea unei poze de profil reușite:

  • Relaxează – te. Una dintre cauzele principale ale unui aspect rigid în fotografii este o poziție rigidă. Îndepărtează tensiunea prin exerciții de respirație sau scutură puțin corpul. Vizualizează scene plăcute în minte, gândește-te la lucruri pașnice și pozitive.
  • Înclină ușor bărbia. Acest lucru va determina să trebuiască să privești în sus spre aparatul foto în mod corespunzător. Dar nu înclina prea mult bărbia, pentru că fața nu va fi observată. Și asta ar da impresia că te holbezi la cei care văd fotografia. Trage umerii în jos, ca și cum capul este tras în sus de un fir și tu cauți ceva în față.
  • Alege un punct de focalizare. Este un element important. Te poți concentra pe cel care face poza, pe aparatul de fotografiat, pe o persoană care te motivează aflată în spațiul din spatele aparatului, un obiect aflat la înălțimea corectă, nu mai jos, dar nici cu mult mai sus decât nivelul aparatului.
  • Concentrează-te asupra gurii. Stai cu maxilarul ușor deschis și buzele închise. Fața ta trebuie să fie suficient de deschisă încât să poți scoate vârful limbii printre dinți.
  • Pregătește ochii. Primul lucru pe care trebuie să-l realizezi este să nu privești într-un punct fix, ci în zare, folosind doar mușchii ochilor și nici un alt mușchi facial.
  • Zâmbește! Indiferent dacă îți arăți dantura sau nu, încearcă să radiezi căldură cu privirea. Fără căldură, ochii tăi vor părea fără suflet și goi.

Concluzia:

Zâmbetul reprezintă o parte importantă a strategiilor noastre de comunicare non-verbală, motiv pentru care trebuie să afișăm un zâmbet care să seducă și să pară sincer.

Iar pentru a fi sigur că reușești, zâmbește mai mult și de câte ori ai ocazia și vei constata că fotogenia ta a devenit foarte foarte naturală.

Zâmbeşte în oglindă. Fă asta în fiecare dimineaţă şi vei începe să vezi că viaţa ţi se schimbă esenţial.- Yoko Ono

 

Articolul precedentAi grijă!
Articolul următorMagnetizată de Cafeotecă

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.