Ziua chips-urilor tortilla – 24 februarie

Ziua chips-urilor tortilla

În calendarul Zilelor Internaționale amuzante, astăzi sărbătorim Ziua chips-urilor tortilla.

În vara anului 1853, George Crum lucra ca bucătar la elegantul restaurant Moon Lake Lodge din Saratoga Springs, New York. Una dintre specialitățile sale era cartofii prăjiți groși, care erau mâncați cu furculița.

Într-o zi, un client s-a plâns că acei cartofi ai lui Crum erau prea groși. Crum a prăjit o altă porție, din cartofi tăiați mai subțire, dar clientul a considerat că erau totuși prea groși. Frustrat, Crum a hotărât să facă o altă porție și mai subțire. Atât de subțire, cât să nu poată fi mâncați cu furculița.

Deși intenționa ca acești cartofi să nu-i placă clientului, acesta a fost încântat!

De atunci, și alți clienți au început să solicite această nouă specialitate numită “Chipsuri Saratoga”.

Chips-urile tortilla în formă de triunghi au fost popularizate de  Rebecca Webb Carranza în anii 1940 ca o modalitate de a folosi tortilla deformată respinsă de mașina automată de fabricat tortilla pe care ea și soțul ei o foloseau la fabrica lor din Los Angeles.

Carranza a descoperit că bucățile de tortilla aruncate, tăiate în triunghiuri și prăjite, era o gustare populară și le-a vândut într-o pungă la Fabrica El Zarape Tortilla. În 1994, Carranza a primit premiul “Golden Tortilla” pentru contribuția sa la industria alimentară mexicană.

De Ziua chips-urilor tortilla, să lăsăm ca gustul lor să ne impulsioneze starea!

Și un sfat inteligent:

Una dintre cheile de a învăța cum să reușești în viață este să iei prânzul la vremea când majoritatea oamenilor mănâncă la micul dejun –  Robert Brault

Articolul precedentZiua biscuiților pentru câini – 23 februarie
Articolul următorPartenerul unui spirit liber

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.