Ziua Complimentelor – 1 martie

Ziua Complimentelor

Deși noi sărbătorim azi sărbătoarea unică în lume a Mărțișorului, la nivel mondial, astăzi se sărbătorește Ziua Complimentelor. O sărbătoare care se asortează perfect cu ziua noastră, simbol.

Această zi a fost creată în 2001 de Hans Poortvliet, directorul general al HSMAI Olanda. El a început inițiativa în Țările de Jos, iar după succesul acesteia, a propus-o la nivel global, ca “Ziua cea mai pozitivă în lume“.

Domnul Poortvliet este convins că, dacă fiecare persoană și-ar face timp să ofere un compliment sincer către trei oameni din viața lor, putem ajunge ușor la acest obiectiv.

El ne îndeamnă să facem complimentele doar în cuvinte, nu în cadouri. Aceasta înseamnă că oricine își poate permite să ia parte. Ce idee minunată! Mai ales cu toate sărbătorile scumpe din această perioadă.

Ziua Complimentelor abordează nevoia umană de bază pentru recunoaștere și apreciere. “Un compliment sincer și personal nu costă nimic, dar impactul asupra destinatarului este imens”, ne spune inițiatorul, profesorul Hans Poortvliet.

Nimic nu stimulează mai mult, nu dă mai multă energie și nu face oamenii mai fericiți decât o apreciere sinceră. De ce să nu o oferim? Toată lumea câștigă emoțional. Și în asta stă frumusețea acestei zile.

Ziua Complimentelor este despre puterea gândirii pozitive, despre reflecția conștientă asupra a ceea ce înseamnă cineva din viața ta. Și de a face această persoană să știe că este foarte apreciată pentru asta.

Răspândiți bucuria și pozitivitatea

Răsplătiți cu complimente pe toți cei pe care îi întâlniți. Apreciați-vă familia, colegii și prietenii pentru că există în viața voastră și spuneți-le cât de minunați sunt.

Complimentele îi fac pe oameni mai fericiți, le stimulează încrederea în sine și îi încurajează să continue să meargă înainte.

Dacă doriți să contribuiți la creșterea gradului de conștientizare de Ziua Complimentelor, folosiți toate formele de socializare pentru a împărtăși complimente autentice și sincere, pentru a răspândi starea de pozitivism și pentru a promova această inițiativă plăcută, care se alătură firesc, îndrăgitului nostru Mărțișor.

Și nu doar atât, puteți plusa cu un veritabil tezaur de infor­mații savu­roase și utile, despre arta de a trăi în societate, ce are la bază respectul față de sine și față de ceilalți:  Savoir-vivre. Mică enciclopedie de stil și eleganță de Sabine Denuelle

Articolul precedentZiua ațipirii în public – 28 februarie
Articolul următorBucătăria, locul care face o casă să fie numită „acasă”

8 COMENTARII

  1. Nu avesm habar, dar mă bucur că am aflat.
    Eşti minunată şi îți mulțumesc pentru toate informațiile pe care ni le dăruieşti!
    Primăvară frumoasă!

  2. Chiar daca am “ratat” ziua complimentelor, acest site merita toate complimentele. Felicitari pentru subiecte si pentru optimism!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.