Dacă ai o minte iscoditoare și curiozitatea este emblema ta, aceasta va fi sărbătoarea favorită, Ziua evenimentelor curioase. Sărbătoarea ne încurajează să organizăm un eveniment care să stârnească curiozitatea cuiva. Subiectele sunt ample și aparent nesfârșite. De la subiecte filozofice, până la existența extratereștrilor. Singura cerință este ca evenimentul să se întâmple și să răspundă curiozității noastre.
Ziua evenimentelor curioase este o sărbătoare anuală organizată pe 9 octombrie a fiecărui an. Este o zi pentru a ne bucura de toate evenimentele curioase și neobișnuite. Ziua evenimentelor misterioase și bizare ale lumii.
Nu am un talent anume. Sunt doar pasional curios. – Albert Einstein
Curiozitatea nu se oprește niciun moment și există în fiecare dintre noi. ți place să te gândești la evenimente bizare care par să nu aibă explicații? Azi este momentul să te ocupi de ele.
Viața este plină de evenimente curioase – mari și mici. Ca de exemplu, unde dispar toate aceste șosete după ce adun rufele de la uscat sau de ce femeile deschid gura atunci când aplică rimel? Există Bigfoot și fantomele pot comunica cu oamenii?
Apoi există mari întrebări ale vieții, cum ar fi cele care se ocupă de modul în care a luat ființă Pământul. Dacă există viață inteligentă dincolo de el și ce se întâmplă când murim. Astăzi ne gândim și aflăm și poate chiar încercăm să rezolvăm unele dintre aceste „evenimente curioase”.
Nu ai inspirație? Îți recomand cartea Enciclopedia fenomenelor inexplicabile
Cum sărbătorim
Indiferent de ce tip de evenimente curioase te interesează, Ziua evenimentelor curioase este o ocazie de a petrece timp pentru a scormoni în lumea din jurul tău.
Citește sau urmărește documentare despre unele dintre cele mai renumite incidente și evenimente curioase care s-au întâmplat în istoria omenirii – dispariții în Triunghiul Bermudelor, observații Yeti și monstrul Loch Ness, cercurile din culturi, observații OZN.
Ziua evenimentelor curioase sărbătorește marile mistere ale lumii, posibil chiar mai mari decât cele pe care le-am enumerat deja mai sus.
Mai sunt, de exemplu: Pietrele de la Stonehenge, asasinarea lui JFK. Dispariții celebre, precum Jimmy Hoffa și Amelia Earhart.
Întrucât nu pare să existe o modalitate corectă de a stabili ce eveniment stârnește mai mult curiozitatea, m-am gândit să împărtășesc câteva fotografii curioase pe care le-am găsit pe site-ul meu preferat de imagini gratuite, Pixabay:
E timpul să devii cercetător și să încerci să găsești explicații despre evenimentele curioase care te intrigă.
În cele mai multe cazuri, o doză sănătoasă de curiozitate este un lucru bun.
Să vedem ce spun unii mai înțelepți decât noi despre curiozitate:
Curiozitatea este chiar baza educației și, dacă îmi spui că doar curiozitatea a ucis pisica, eu spun că pisica a murit într-un mod nobil. – Arnold Edinborough
Cred că, la nașterea unui copil, dacă o mamă ar putea cere unei zâne să-l înzestreze cu cel mai util dar, acela ar trebui să fie curiozitatea. – Eleanor Roosevelt
Cu cât este mai mare insula cunoașterii, cu atât este mai lungă linia de mirare. – Ralph W. Sockman
Leacul pentru plictiseală este curiozitatea. Nu există leac pentru curiozitate. – Dorothy Parker
Întreaga lume este un laborator pentru mintea întrebătoare. – Martin H. Fischer