Ziua evitării cumpărăturilor – 24 noiembrie

Ziua evitării cumpărăturilor

Ziua evitării cumpărăturilor a fost a fost fondată la Vancouver de către artistul Ted Dave în septembrie 1992. Ea a fost gândită “ca o zi pentru ca societatea să examineze problema consumerismului”. În 1997, a fost mutată în ziua de vineri după Ziua Recunoștinței americane și „Black Friday, care este una dintre cele zece zile aglomerate de cumpărături în Statele Unite. În 2000, unele reclame ale Adbusters care promovează Ziua evitării cumpărăturilor, au fost refuzate de aproape toate rețelele de televiziune majore, cu excepția CNN. Acum, sărbătorirea ei include peste 65 de țări.

Oricine a văzut vreodată ce se întâmplă în timpul vânzărilor de Black Friday înțelege prea bine de ce este timpul să facem un pas înapoi și să ne uităm la comportamentul nostru și să contemplăm sensul nebuniei de Black Friday.

Ziua evitării cumpărăturilor este momentul în care te provoci pe tine însuți, familia și prietenii să vă rețineți de la cumpărături. Regulile sunt simple, timp de 24 de ore te vei dezintoxica de cumpărarea de lucruri. Oricine poate lua parte, cu condiția să petreacă o zi fără a cheltui! În locul cumpărăturilor, oamenii din întreaga lume vor participa la un moratoriu de 24 de ore de la consum, fie ca experiment personal, fie ca declarație publică.

Mulți sunt surprinși cât de dificil este acest fapt. Scopul este de a face oamenii să se gândească mai mult la cheltuielile lor și să ia decizii mai bune legat de ceea ce cumpără și de unde cumpără.

Cum sărbătorim

De-a lungul timpului, de Ziua evitării cumpărăturilor au fost folosite diferite adunări și forme de protest pentru a atrage atenția asupra problemei consumului excesiv:

Tăierea cardului de credit: Participanții stau într-un centru comercial sau magazin cu o foarfecă și un afiș care anunță ajutor pentru persoanele care doresc să pună capăt creditelor și ratelor dobânzilor cu o singură reducere. Anume, prin distrugerea cardului de credit prin tăierea cu foarfeca.

Petreceri de stradă gratuite, necomerciale. De exemplu, unele parcuri de distracții sau muzee oferă intrare gratuită.

Plimbare zombi: „zombii participanți se plimbă prin centrele comerciale sau alte paradisuri ale consumatorilor, privind în gol. Când sunt întrebați ce fac, participanții descriu Ziua evitării cumpărăturilor.

Grevă generală: O strategie folosită din 2009, în care participanții nu numai că nu cumpără nimic timp de douăzeci și patru de ore, dar își închid pe tot parcursul zilei televizoarele, calculatoarele și alte aparate neesențiale, mașinile lor parcate și telefoanele deconectate.

Zi de drumeție: În loc să cheltuiască în exces, participanții sărbătoresc Pământul și natura.

Unii susțin că Ziua evitării cumpărăturilor este bine să fie începutul unui angajament de schimbare a stilului de viață.

Banii sunt de regulă cei care ne ajută să ne împlinim visele. Singurele limite sunt cele ale cărților noastre de credit. De noi depinde ca aceste limite să nu fie depășite pentru cumpărături nechibzuite și inutile.

Nu uita:

Înainte de a vorbi- ascultă, înainte de a scrie- gândește, înainte de a cheltui- câștigă. – William A. Ward

Nu cel care are prea puțin, ci cel care își dorește mai mult, este sărac. – Seneca

Este bine să aveți bani și lucrurile pe care le pot cumpăra bani. Dar este bine să verificați încă o dată și să vă asigurați că nu ați pierdut lucrurile pe care banii nu le pot cumpăra. – George Lorimer

Dacă ne comandăm averea, vom fi bogați și liberi. Dacă averea noastră ne poruncește, suntem într-adevăr săraci. – Edmund Burke

Obiceiul de a economisi este în sine o educație. El favorizează fiecare virtute, învață auto-negarea, cultivă simțul ordinii, antrenează gândirea și lărgește astfel mintea. – T.T. Munger

Nu-mi spune care sunt prioritățile tale. Arată-mi cum îți cheltuiești banii și îți voi spune ce ești. – James W. Frick

Recomandare de carte: Arta obiceiurilor bune. Sănătate, dragoste și prosperitate de Nathalie W. Herrman

Articolul precedentSport în fața calculatorului
Articolul următorCrizantema

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.