Ziua încurajării copiilor – 16 martie

Ziua încurajării copiilor

Astăzi, potrivit calendarului Zilelor Internaționale Amuzante, sărbătorim Ziua încurajării copiilor, prin a le spune cât de importanți sunt în viața noastră și ce lucruri incredibile fac.  Este o modalitate simplă de a-i face să știe cât sunt de apreciați.

Camp Fire USA a propus această zi în 1997 – pentru a activa milioane de adulți în a scrie sau spune unui copil din viața lor că ceea ce face este incredibil. Și totul într-o acțiune simplă a încurajării, iubirii și bunătății.

O felicitare desenată și scrisă de noi, un bilețel strecurat sub pernă, este ceva ce copilul poate să simtă, să păstreze și să-și amintească ani de zile. Câteva cuvinte simple pot face minuni pentru respectul de sine al unui copil.

Iată câteva sugestii:

  • Alcătuiește o imagine mentală a copilului, gândindu-te la lucrurile pe care îți place că le face.
  • Folosește un ton glumeț, mesajul va fi mai bine receptat. Încearcă “Știi ce îmi place la tine? Îmi place când tu … “
  • Fă o listă de adjective care descriu copilul: amuzant, cinstit, muncitor, priceput, talentat, util, grijuliu, empatic, rezistent, curajos …
  • Amintește-i momente distractive sau speciale pe care le-ați împărtășit. Pomenește aceste evenimente și spune copilului ce te-a bucurat în acel moment.
  • Include câteva versuri sau un citat care înseamnă ceva special pentru tine.
  • Ascultă-ți inima și scrie chiar așa cum simți!

E greu de cuprins ceea ce simțim în legătură cu ei, dar azi, de Ziua încurajării copiilor, avem o șansă. Să facem ca ei să afle cât de mult ne-au schimbat viața. Și cât de mult apreciem lucrurile oricât de mici pe care le fac. Prin câteva cuvinte spuse din inimă, să-i ajutăm să creadă în ei!

În acest sens, o carte dedicată: Cum să cultivi creativitatea copiilor

Toți copiii sunt creativi. Stimulându-le inventivitateaîi ajutăm  găsească singuri soluții la probleme și  devină mai siguri pe ei. Cartea propune diferite tipuri de exerciții pe care copiii cu vârste între 0 și 12 ani le pot efectua singuri sau împreună cu adulții. Aceste exerciții vin deopotrivă în sprijinul copiilor, care vor deveni mai curioși și mai imaginativi, și adulților, care vor știi  încurajeze talentul creator al celor mici.

 

 

 

 

Articolul precedentStima de sine
Articolul următorZiua Mondială a Râsului – 19 martie

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.