Ziua internațională a bancurilor – 1 iulie

Ziua internațională a bancurilor

Vă poate mira faptul că există  Ziua Internațională a bancurilor. Dar râsul este un fenomen important și studiat cu multă atenție. Există chiar și o disciplină dedicată râsului: Gelotologia.

Conform Wikipedia, Gelotologia este disciplina care studiază fenomenul râsului, în special în ceea ce privește potențialul său terapeutic și bunăstării sociale a persoanei.

Gelotologia a demonstrat corelația directă între emoții și sistemul imunitar. De fapt, există corelații importante între sistemul nervos, sistemul endocrin și sistemul imunitar. Modificările substanțiale determină, de asemenea, modificări în lanț, afectând semnificativ condițiile de sănătate ale persoanei. Gelotologia se bazează pe faptul că, prin fenomenul râsului, este favorizată producerea de endorfine, substanțe imuno-stimulatoare.

Gelotologia studiază și aplică râsul și emoțiile pozitive ca funcție de prevenire, reabilitare și antrenament.

Istorie

Palamedes este un personaj mitologic grec despre care se spune că a fost un inventator prolific. El ar fi inventat zarurile, alfabetul pelasgian care a stat la baza alfabetului latin, numerele să nu mai vorbim de depășirea lui Odiseu în timpul războiului troian. Palamedes este, de asemenea, creditat cu invenția „glumelor” de sine stătătoare și a ideii de povestire umoristică.

Într-adevăr, grecii au avut primul club de bancuri în 350 î.Hr. Membrii se întâlneau la Templul lui Heracles, unde unicul lor scop era să se strângă și să facă schimb de glume. Conform legendei, tatăl lui Alexandru cel Mare, Filip, plătea învățați pentru a scrie glumele pentru el.

Un alt participant active al promovării glumelor a fost Wayne Reinagel în 1994. Wayne Reinagel un autor de cărți de glume, care a decis că are nevoie de o modalitate de a-și promova cărțile. Așa că, în ziua de 1 iulie 1994, dându-și seama că anul s-a terminat pe jumătate, a decis să creeze Ziua Internațională a Glumelor. Potrivit lui Reinagle, „Am ales această zi de 1 iulie, pentru că anul s-a terminat oficial pe jumătate, iar restul îl voi folosi pentru a-mi promova cărțile cu glume”.

Cum sărbătorim

Arta de a spune o glumă poate fi complicată. Ați auzit vreodată doi oameni spunând aceeași glumă diferit? În timp ce amândoi pot folosi aceleași cuvinte și spun aceeași poveste, fiecare folosește ritmuri și inflexiuni ale vocii diferite. Modul în care livrăm fiecare element al glumei are la fel de multă importanță precum cuvintele. Glumele au și ele un element de adevăr. Și la fel ca un magician, povestitorul folosește uneori distragerea atenției pentru a păstra la final elementul surpriză.

Ești un bun zicător de bancuri? Ziua internațională a bancurilor este ziua perfectă pentru a lăsa să iasă la iveală toate glumele pe care le-ai strâns de-a lungul anilor. Împărtășește-le cu prietenii, vecinii sau colegii dispuși să le asculte.

Dacă nu crezi că ai talent l-a spus bancuri și  vrei o distracție de calitate, mergi la un club de stand up comedy, sau urmărește o astfel de emisiune la TV.

Sau invitați-vă prietenii la o petrecere de glume! Se v-a găsi printre ei mulți glumeți care vor destinde atmosfera. Dacă aveți nevoie de inspirație, iată si un suport valoros, 777 Remedii contra tristeții.

Poți promova și sărbători Ziua internațională a bancurilor și postând bancuri pe social media.

Știai că, în medie, copiii cu vârste cuprinse între 0 și 4 ani râd de 200-300 de ori pe zi, în timp ce adulții râd doar de 4-20 de ori pe zi?

Profită de ocazie și recuperează azi decalajul cu porții consistente de râs!

Articolul precedentRadiografie
Articolul următorZiua adevărului – 7 iulie

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.