Ziua memorială a șosetelor pierdute – 9 mai

Ziua memorială a șosetelor pierdute

Cel mai sâcâitor lucru ce ți se poate întâmpla, sunt șosetele desperecheate. De aceea ziua de azi este Ziua memorială a șosetelor pierdute. Indiferent cât de tare încerci să ții perechile de șosete împreună, invariabil, una dintre ele se aventurează în lumea mare și nu va mai fi găsită niciodată.

Nu știm unde, dar dispar. Sunt două posibilități: ori există un vortex creat în interiorul uscătorului, ori în mașina de spălat există o creatură care le mănâncă. Indiferent de situație, avem o grămadă de șosete desperecheate, iar azi le dedicăm atenția noastră.

Nu aruncăm niciodată șosetele desperecheate, gândind că  s-ar putea să apară într-o zi.Dar acest lucru nu se întămplă. De ce ne e greu să le aruncăm? Pentru că ele țin de confortul nostru, chiar de intimitatea noastră.

Sfaturi pentru a minimiza pierderile

Deși se pare că suntem predispuși să pierdem șosete, adevărul este că totul se întâmplă deoarece nu le acordăm atenția cuvenită. Există o serie de trucuri, care vă vor ajuta să evitați, în parte, pierderea șosetelor la fiecare spălare:

  1. Țineți perechile împreună

Cei mai mulți dintre noi împerechează șosetele după spălare, descoperind că unele au rămas singure. Pentru a evita acest lucru, trebuie să încercăm să împerechem șosetele înainte de spălarea. Ele pot fi răsucite la capăt sau putem improviza săculeți din perdele ieșite din uz.

  1. Aveți grijă atunci când mutați hainele către mașina de spălat, iar apoi la uscător

Cele mai multe șosete dispar atunci când mutăm hainele din cameră la mașina de spălat și de acolo până la uscător. Pe drum este foarte ușor ca o șosetă să cadă și să ajungă în colțuri mai puțin vizibile.

  1. Depozitați-le într-un loc bine delimitat

Este foarte obișnuit să le pierdem când locul lor este alături de alte obiecte de lenjerie, prosoape sau tricouri. În grabă, avem tendința să le răvășim. De aceea e bine să le dedicăm un spațiu bine delimitat, într-un sertar sau într-o cutie de depozitare.

Ziua memorială a șosetelor pierdute

Cum se poate sărbători această zi

Este timpul să spunem “la revedere” tuturor șosetelor fără soț. Dacă vă e greu să le aruncați pur și simplu, faceți din ele marionete sau reciclați-le prin reutilizarea lor la șters praful, lustruit pantofi, etc.

De ziua memorială a șosetelor pierdute, amintiți-vă zilele bune. Adunați familia cerându-le să-și aducă toți șosetele cu partener dispărut. Nu se știe niciodată, poate aveți noroc, iar unul dintre voi să dețină șoseta lipsă.

Puteți să faceți un mic spectacol cu ele și să spuneți de ce această șosetă era specială pentru voi. Iar la final, dăruiți celorlalți o pereche nouă de șosete!

Cu ocazia sărbătoririi zilei memoriale a șosetelor pierdute, vom învăța să de debarasăm de ce e vechi și inutil și să lăsăm noul să ne înveselească viața.

Ziua memorială a șosetelor pierdute

Despre curățenie și organizarea spațiului, găsim informații prețioase și profesioniste în următoarele cărți:

 

În Lasă totul în ordine, artista plastică Margareta Magnusson îi sfătuiește cu umor pe cititori să adopte minimalismul. Metoda ei radicală și prietenoasă îndeamnă familiile să înceapă discuții sensibile și să transforme un proces copleșitor într-unul optimist.

 

 

 

În cartea Cum să ai loc în casă arhitecta Lu Wei a ilustrat cu peste 300 de desene sugestive sfaturile si ideile inovatoare care te vor ajuta să-ți rezolvi problemele legate de depozitare și să trăiești într-o casă curată și ordonată.

 

 

În cartea Magia Ordinii, ni se prezintă metoda pentru a reuşi să-ţi ordonezi locuinţa. Trebuie să-ţi organizezi acţiunile într-o succesiune corectă, să păstrezi numai obiectele care-ţi sunt cu adevărat dragi.Și să faci totul dintr-odată şi repede. După aceea, pentru tot restul vieţii, nu va mai fi nevoie decât să alegi ce să păstrezi şi ce să arunci.

Marie Kondo conduce la Tokyo o firmă de consultanţă care îi ajută pe clienţii săi să-şi transforme locuinţele în spaţii pline de seninătate şi inspiraţie.

Articolul precedentZUU, forță și distracție
Articolul următorEști online, exiști. Ești în vârf, câștigi!

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.