Ziua momentelor penibile – 18 martie

Ziua momentelor penibile

În calendarul Zilelor Internaționale amuzante sărbătorim astăzi Ziua momentelor penibile.

Fiecare a avut parte în viață de momente penibile. Ne-am adresat unei persoane importante cu un nume greșit, ne-am lovit în public cu capul de ușă, ne-am împiedicat de scări la o festivitate… Sunt momente când poți doar să speri că ceilalți nu au observat. Nimeni nu este scutit de asemenea scene. Trebuie să reușim să nu ne rușinăm de ceea ce am făcut sau spus.

Trebuie să conștientizăm că senzația de ridicol pe care o încercăm în astfel de momente vine din prejudecăți sau restricții sociale conservatoare. A ne comporta cu naturalețe sau chiar făcând haz despre acest moment, este o dovadă că suntem o persoană lipsită de complexe, care își permite să mai și greșească din când în când.

De ce să sărbătorim un asemenea moment? Pentru că aceste momente, în final, ne condimentează viața.

S-ar putea ca fondatorii anonimi ai zilei să-și fi dorit ca oamenii să îmbrățișeze toate momentele penibile din viața lor și să râdă de ele. La urma urmei, din aceste momente se compun cele mai bune povești și lecții de viață pentru copii și nepoți. Le modelează viața.

Cum să sărbătorim?

Toți am avut momente penibile, dar astăzi este ziua în care înțelegem să râdem de ele și să recunoaștem că aceste întâmplări fac viața memorabilă.

A accepta să recunoști gafa și a o trata ca pe o situație amuzantă, îți  permite să dai o altă “culoare” momentului. Adică, nu mai sunt ceilalți cei care se distrează pe seama ta, ci toți ne distrăm de situație! Cu alte cuvinte, în acele momente, râsul ne protejează și ne aduce împreună.

De Ziua momentelor penibile, împărtășește un moment penibil de viață cu familia și prietenii tăi. Puteți râde împreună și puteți afla că nu sunteți singurii cu astfel de experiențe neplăcute. Fac parte din viață. Să le tratăm cu un zâmbet! Așa ne vom crește și stima de sine.

Creeaza o atmoferă degajată în jurul tău!

Binecuvântat este cel care a învățat să râdă de el însuși: el nu încetează să se distreze!

~ Joseph Folliet

 

 

Articolul precedentOrice vis se poate împlini dacă ai oamenii potriviți lângă tine
Articolul următorO călătorie perfectă, doar cu o pregătire completă

10 COMENTARII

  1. Vai, mi-am amintit de câteva! 😂 Am râs și atunci, râd și acum! Sper, totuși, să nu mai am parte de prea multe de acum înainte.
    O zi minunată să ai!

  2. Habar nu aveam că există o astfel de zi, dar e ca și cum ar fi ziua mea. Deseori trec prin momente din astea, de zici că mi-a stat mintea-n loc.

  3. Iată nu ştiam că există şi o astfel de zi. Ei bine, eu povestesc şi îmi amintesc des momente haioase (nu îmi place să le zic penibile). Orice zi normală este potrivită pentru astfel de amintiri. Mi-ai dat o idee bună de activitste. 😊

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.