Ziua mondială a bunăvoinței – 13 noiembrie

Ziua mondială a bunăvoinței

Ziua Mondială a Bunăvoinței a fost lansată pentru prima oară în 1998 de The World Kindness Movement. Până în prezent au aderat la ea 28 de națiuni.

Misiunea Zilei Bunăvoinței este, conform Wikipedia: ”de a evidenția faptele bune din comunitate, concentrându-ne pe puterea pozitivă și pe firul comun al bunăvoinței care ne leagă. Bunătatea este o parte fundamentală a condiției umane.” Potrivit Gulf News: „este o zi care încurajează indivizii să treacă cu vederea limitele, rasa și religia.”

 Cum sărbătorim Ziua mondială a bunăvoinței

Fii amabil cu ceilalți. Spune-i unui prieten ce face grozav. Nu e nevoie de o scuză pentru a aminti cuiva de ce este minunat. Scrie-i un mesaj sau, chiar mai bine, Fă-i un compliment față în față.

Fii prietenos cu mediul. Gunoiul face ca planeta noastră frumoasă să fie bolnavă. Invită câțiva prieteni să curățați în fața blocului, parcul, aleea. Fiecare bucată pe care o ridicați ajută!

Fii blând cu tine însuți. O doză zilnică de soare și lumină naturală este importantă. Spun chiar că lumina soarelui ne face mai fericiți. Răsfață-te cu o plimbare. Dar nu o fă singur(ă). Logica este că, prin a fi amabil cu tine însuți, vei fi automat amabil cu lumea din jurul tău.

Îți poți aminti o perioadă în care cineva a fost bun cu tine? Poate că o persoană te-a lăsat în fața lui la o coadă. Poate că sora ta te-a sunat pentru a te întreba ce mai faci. Sau poate că un străin sau un prieten te-au ajutat într-un mod mult mai profund. Există un milion de moduri de a oferi bunătate. Și într-un moment în care lumea pare să aibă atâtea probleme, e timpul să oferi și tu un gest de bunăvoință!

Nu este nevoie de niciun plan major pentru a fi bun, bunăvoința nu cere niciun pic de efort.

Oriunde este nevoie umană, există o oportunitate pentru un gest de bunăvoință. – Kevin Heath

A fi amabil îți schimbă viața. Dar nu doar ție, ci îmbunătățește și viața beneficiarului gestului tău. Unii chiar cred că bunătatea are potențialul de a schimba întreaga lume.

Nu uita:

Niciun act de bunătate, oricât de mic, nu este niciodată irosit. -Aesop

Bunătatea este limbajul pe care surzii îl pot auzi și orbii îl pot vedea. -Mark Twain

Un zâmbet cald este limbajul universal al Bunăvoinței. —William Arthur Ward

Bunătatea în cuvinte creează încredere, bunătatea în gândire creează profunzime, bunătatea dăruirii creează dragoste.  —Lao Tzu

Nimeni nu se naște urând o altă persoană … Oamenii trebuie să învețe să urască, iar dacă pot învăța să urască, pot fi învățați să iubească. Pentru că iubirea vine mai mult în inima umană decât opusul ei. -Nelson Mandela

Puteți realiza prin bunăvoință ceea ce nu puteți cu forța. —Publilius Syrus

Când faci acte de bunătate ai un sentiment minunat în interior. Este ca și cum ceva din interiorul corpului tău răspunde și spune, da, așa trebuie să simt. —Harold Kushner

Când cuvintele sunt deopotrivă adevărate și amabile, ele pot schimba lumea. -Buddha

Recomandare de carte: Arta conversatiei sau eleganta ignorantei de Alexander Von Schonburg

Articolul precedentArta de a te simți pozitiv la locul de muncă
Articolul următorSport în fața calculatorului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.