Ziua Mondială a Zâmbetului – 2 octombrie

Ziua Mondială a Zâmbetului

Emoticonul cu fața zâmbitoare este cel mai des folosit. Dar puțin știu cine l-a creat. Este vorba de artistul comercial Harvey Ball din Worcester, Massachusetts, în 1963. Această imagine a continuat să devină cel mai recunoscut simbol al bunăvoinței. Creat ca o modalitate de a crește moralul angajaților unei companii de asigurări de viață. Pe măsură ce anii au trecut, Harvey Ball a devenit preocupat de comercializarea simbolului său. Din această preocupare a apărut ideea sa pentru Ziua Mondială a Zâmbetului.

El a crezut că noi toți, ar trebui să dedicăm o zi în fiecare an zâmbetelor și actelor amabile în întreaga lume. Fața zâmbitoare nu face politică, nu știe geografie și nu are religie. Ideea lui Harvey a fost aceea că, cel puțin o zi pe an, nici noi nu trebuie să avem toate astea. El a declarat că prima zi de vineri din octombrie a fiecărui an va fi de acum încolo Ziua Mondială a Zâmbetului. Încă de la prima sărbătorire din 1999, a continuat în fiecare an în orașul natal Smiley, din Worcester, MA. Apoi s-a extins în întreaga lume.

Sărbătoarea neoficială încurajează oamenii să facă acte de bunătate pentru a răspândi voie bună și veselie. Astăzi, este una dintre cele mai populare metode nonverbale de a transmite bucurie, fericire și veselie.

Cum sărbătorim

Zâmbetul este o modalitate simplă de a răspândi fericirea. Zâmbetele sunt contagioase și zâmbind altora, putem avea un impact pozitiv asupra lumii.

O parte a sărbătorii de astăzi este să facem ceva care să provoace zâmbete. Fă un act aleatoriu de bunătate. Cumpără unui străin o cafea. Complimentează pe cineva. Cedează locul cuiva în autobuz.

Surprinde pe cineva din familia ta cu o vizită. Gătește o masă pentru un prieten sau fă ceva special pentru el.

Oferă cuiva drag cartea Motive pentru a zâmbi de Zig Ziglar.

 

 

 

 

El ne învață că nu contează nici de unde începi şi nici măcar evenimentele prin care treci în drumul tău. Important este să perseverezi şi să nu încetezi niciodată să ai încredere în tine.

 

 

 

 

Folosește un emoji cu față zâmbitoare pe fiecare text pe care îl trimiți.

Fă voluntariat la o organizație non-profit.

Ascultă cu cei apropiați cântece fericite precum Happy de Pharrell Williams sau Don’t Worry Be Happy de Bobby McFerrin.

Știați că … bebelușii se nasc cu capacitatea de a zâmbi? Din păcate, pe parcurs uităm acest gest minunat.

Uneori, nu este nevoie pentru a ne face ziua mai bună decât de un zâmbet. Fie că este unul pe care ți-l oferă cineva, fie unul pe care îl împarți cu un altul. Micile acte de bunătate pot aduce un zâmbet cuiva care a avut o zi grea și poate schimba tot ceea ce urmează.

Indiferent dacă este doar un simplu compliment, un salut vesel sau un mic dar, poți contribui la luminarea zilei. Ziua Mondială a Zâmbetului vă încurajează să luați măsuri pentru a ajuta măcar o persoană să zâmbească.

Există multe avantaje ale zâmbetului:

Cercetările arată că zâmbetul este, de fapt, contagios. Să vezi un zâmbet prieten te poate face să activezi mușchii de pe față pentru a imita aceeași expresie, chiar și atunci când nu ești conștient de asta. Când zâmbești, lumea zâmbește înapoi. Zâmbetul:

  • Îmbunătățește starea de spirit;
  • Scade tensiunea arterială;
  • Ameliorează stresul;
  • Îmbunătățește sistemul imunitar;
  • Ameliorează durerea;
  • Crește speranța de viață.

Cine nu și-ar dori toate aceste beneficii? Nu trebuie decât să zâmbești. Și cu cât o faci mai des, cu atât mai bine!

Când zâmbești celorlalți, le oferi un impuls de fericire. Un simplu zâmbet îi ajută să ducă o viață mai sănătoasă și influențează modul în care te percep.

Pentru a lumina ziua ta și a le împărtăși și altora, iată câteva citate zâmbitoare:

Nu plânge pentru că s-a terminat, zâmbește pentru că s-a întâmplat. – Dr. Seuss

Un zâmbet este cel mai bun mod de a scăpa de probleme, chiar dacă este unul fals. – Masashi Kishimoto

Ieri am zâmbit, azi zâmbesc și am să zâmbesc și mâine. Simplu, pentru că viața este prea scurtă pentru a plânge pentru orice. – Santosh Kalwar

Zâmbetul tău îți va oferi o înfățișare pozitivă care va face oamenii să se simtă confortabil în jurul tău. – Les Brown

Lasă-ți sufletul să zâmbească prin inimă și inima să zâmbească prin ochi, ca să împrăștii zâmbete bogate în inimi triste. – Paramahansa Yogananda

Un zâmbet rămâne cel mai ieftin cadou pe care îl pot oferi oricui și totuși puterile sale pot învinge regate. – Og Mandino

Astăzi, oferă-i unui străin unul dintre zâmbetele tale. Ar putea fi singurul soare pe care îl vede toată ziua.  – H. Jackson Brown, Jr.

 

Articolul precedentÎnvață-l să învețe
Articolul următorMusafir în Japonia

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.