Ziua Nu deranjați! – 27 decembrie

Ziua Nu deranjați

Ziua  nu deranjați  a apărut ca răspuns la invazia de informații și reclame la care suntem supuși în fiecare moment al zilei. Vizual, lumea este copleșită de reclame intermitente și pop-up-uri agasante care vor să ne atragă atenția. Totul pare hotărât să ne împiedice să facem ceea ce încercăm și asupra căruia ne concentrăm.

Nu există ceva mai iritant decât să fii adâncit într-un proiect și să fii supus la nenumărate întreruperi. Ele vin din partea prietenilor, a familiei și a colaboratorilor, altfel bine intenționați. Când întreruperea de 5 minute devine una de 15, am pierdut brusc o oră întreagă de productivitate.

Deși creatorul acestei vacanțe neoficiale nu este cunoscut, este foarte clar pentru ce a intenționat să creeze această sărbătoare. A gândit-o ca o modalitate de a încuraja oamenii să își ia timp liber pentru ei înșiși. Dar și ca să se pregătească sufletește de festivitățile de Revelion și Anul Nou.

Cum sărbătorim Ziua Nu deranjați

La locul de muncă

Aici întreruperile pot fi sub formă de apeluri telefonice și e-mailuri. Dar și colaboratori care se opresc pentru a vorbi și sarcini noi care îți sunt predate. Pe lângă reducerea productivității, întreruperile la locul de muncă pot provoca niveluri de stres ridicate și nemulțumiri generale.

Cheia pentru a evita întreruperile la locul de muncă este de a găsi modalități de a le minimiza, a le trata și de a menține emoțiile sub control.

Planifică întreruperile. Cunoști tipul de întreruperi pe care le întâlnești de obicei. Dar și când sunt cel mai probabil să apară. Majoritatea întreruperilor nu sunt total neașteptate. De obicei, acestea sunt o parte normală a meseriei noastre. Limitează oportunitățile pentru ca oamenii să îți distragă atenția.

Astăzi, informează-ți colegii că vei lucra toată ziua și ai aprecia să te deranjeze numai în caz de urgență.

Oprește telefonul și închide ușa biroului. Agață un semn Nu deranjați! pe ușă, asigurându-te că toată lumea știe că astăzi este ziua dedicată muncii fără a fi distras.

Este o zi pentru a termina lucrurile înainte de sfârșitul anului, pentru a organiza și pregăti un nou început de an.

Cu familia

Poți avea o zi pe care să o petreci împreună cu soțul, fără întrerupere. Sau cu copiii. Iubirea înseamnă să petreci timp cu persoana dragă, arătându-i că relația voatră este cel mai important lucru din viață. Fiecare distragere se dovedește o piedică. Nu lăsa să se întâmple asta.

Sau invită-ți familia la o drumeție. Când conduci spre destinație, vorbiți despre voi și planurile voastre comune. Când urcați pe munte, închideți telefoanele și încurajați-vă să vă oferiți cât mai multe momente plăcute. După drumeție, mergeți să mâncați o masă sănătoasă într-o ambianță plăcută.

Dacă îți deschizi mintea, poți găsi mai multe modalități de a sărbători Ziua Nu deranjați în mare avantaj. Mai ales pentru a face mai multă muncă creativă sau pentru a construi o legătură mai bună cu tine sau cu alte persoane.

Nu uita:

Natura sălbatică dă întotdeauna un mesaj foarte simplu umanității: Nu mă deranjați! – Mehmet Murat ildan

Dacă ai ajuns aici fără un obiectiv capabil să mă deranjeze, atunci ai reușit să mă deranjezi fără scop. – Jonathan Renshaw,

Am reflectat, nu pentru prima dată sau ultima dată, că atunci când citești, alții cred că te pot deranja pentru că nu faci nimic. – James Tipton

Am descoperit că am făcut lucruri mari când eram în avion sau în camere de hotel. Este o tentație totală de a rezerva o cameră fantastică într-un loc pe care îl adori. Apoi să pui “nu deranjați”  pe telefon și ușă timp de o săptămână. – Robin S. Sharma

Recomandare de carte: Anul lui DA. Cum să dansezi fără griji, să stai la soare și să-ți fii propria persoană de Shonda Rhimes.

Articolul precedentCeaiul – Ziua Internațională – 15 decembrie
Articolul următorFii cine vrei să devii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.