Ziua obiectelor colectate – 17 mai

Ziua obiectelor colectate

Ziua obiectelor colectate este sărbătorită în fiecare an pe 17 mai. Este despre recunoașterea faptului că noi toți, uneori, colectăm lucruri, mai ales inutile.

Nu nega. Chiar nu ai păstrat ceva, crezând că ar putea fi util în viitor? Nici măcar ceva legat de un hobby favorit?

Este foarte ușor să ajungi ca lucrurile să te copleșească. La urma urmei, fiecare obiect pe care îl dobândești poate avea valoare sau poate servi un scop semnificativ. Nu se știe niciodată.

Luarea deciziei de a renunța la ceva considerat de valoare poate fi dificilă, dacă nu imposibilă.

Sărbătorind ziua obiectelor colectate, suntem provocați să analizăm și să vedem dacă avem tendințe de a colecta lucruri care nu sunt necesare. S-ar putea să constatăm că suntem pe cale să dezvoltăm o problemă comportamentală. Se numește disposofobie, colectarea obsesivă de obiecte.

Ziua obiectelor colectate este o oportunitate pentru fiecare dintre noi de a o dedica dezordinii din jurul nostru. Există cu siguranță un hârciog care trăiește undeva adânc în interiorul psihicului nostru.

Colecționar de obiecte este termenul folosit de cei care tind să colecteze lucruri, de care nu se pot lipsi cu ușurință. Unii oameni colectează totul, gândindu-se că sunt economi, conservatori sau pur și simplu plini de resurse.

Curățenia și ordinea nu sunt chestiuni de instinct; ele sunt chestiuni de educație. Și, ca cele mai multe lucruri minunate, trebuie să cultivi gust pentru ele. – Benjamin Disraeli

Câteva sugestii pentru a marca acestă zi

  • Privește în jurul tău și mulțumește pentru ceea ce ai.
  • Curăță debaraua, subsolul, garajul sau orice altă zonă de depozitare.
  • Gândește-te la cel puțin trei utilizări potențiale ale respectivului obiect. Dacă nu găsești, râzi de ideile tale și aruncă articolul.
  • Dacă este un obiect de o oarecare valoare sau într-o bună stare de folosire, donează-l. Sunt mulți oameni care ar avea nevoie de el, dar nu își permit.
  • Organizează ceea ce ai păstrat. Este mai probabil să folosești unul dintre aceste lucruri dacă îl poți găsi ușor mai târziu.
  • Crește valoarea casei tale!

Scapă de lucrurile vechi pentru a face loc noului în viața ta!

Așa cum spune Marie Kondo în cartea sa Bucuria ordinii: „Obiectivul curățeniei nu este doar curățarea, ci de a simți fericirea de a  trăi în acest mediu.”

 

În această carte, Marie Kondo ne învață să facem din organizarea locuinței o artă. Sunt prezentate soluții pentru toate încăperile unei case, precum și pentru o gamă largă de obiecte.

 

 

Pe aceeași temă, citește și articolul despre Curățarea energetică a casei.

Spor la treabă! Păstrează doar ceea ce te face fericit!

Articolul precedentCeasul, semnul distincției
Articolul următorZiua fraților – 31 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.