Ziua părerii de rău pentru respingeri – 6 aprilie

În calendarul Zilelor Internaționale altfel, astăzi sărbătorim Ziua părerii de rău pentru respingeri.

Ai fost vreodată respins? Desigur! Respingerea, mare sau mică, ne afectează pe toți. Nu este necesar ca respingerea să fie pentru lucruri importante, te poți simți respins în situații banale, ca de exemplu, dacă gluma ta nu a fost amuzantă pentru ceilalți. Asta nu înseamnă că nu ești apreciat, ci doar că lucrurile nu au mers cum te așteptai.

Respingerea dăunează, dar este imposibil să o eviți complet. De fapt, nici nu ar fi bine să o faci: de frica respingerii nu îndrăznești să încerci și astfel nu ai cum să obții ceea ce dorești.

Cu cât învățăm mai bine să tratăm o respingere, cu atât ne va afecta mai puțin.

Cum să tratezi respingerea

Fii cinstit. Nu încerca să ignori durerea sau să te prefaci că nu doare. În loc să gândești “nu ar trebui să simt așa”, gândește-te că este normal să te simți ca atare, având în vedere situația.

Fii pozitiv. Când te confrunți cu o emoție neplăcută ca respingerea, este ușor să rămâi ancorat în cât de rău te simți. Gândirea negativă ne influențează așteptările și acțiunile.

Analizează-ți gândurile. Nu spuneM-a respins pentru că nu sunt atractiv”. Trebuie să rămâi la fapte, nu să îți imaginezi motive. A te blama, înseamnă a exagera greșelile și asta te face să te simți și mai rău. Aceste tip de gândire te împiedică să ai încredere și să încerci din nou.

Recunoaște-ți meritul de a încerca. Ai riscat. Bine ai făcut! Deși de data asta te-au respins, va exista o altă ocazie. Adoptă chiar o atitudine filosofică: uneori, lucrurile se întâmplă din motive pe care noi nu le înțelegem întotdeauna.

Profită de respingere. Respingerea este o oportunitate de a examina dacă există lucruri care ar trebui să fie îndreptate. Este bine să iei în considerare dacă așteptările sunt mai presus decât abilitățile tale. Utilizează respingerea ca pe o oportunitate de îmbunătățire.

Uneori, respingerea este un duș rece. Dacă te concentrezi, te poate ajuta să te orientezi într-o direcție care va fi perfectă pentru aptitudinile tale, pentru personalitatea ta și pentru toate trăsăturile care te definesc ca om.

Ziua părerii de rău pentru respingeri, ne invită să ne gândim la subiectul deprimant al respingerii, dar reflectând pozitiv asupra a ceea ce am învățat din asta. Apoi, să zâmbim cu conștiința că “Se întâmplă oricui, important e să înțelegem de ce!”.

Recomandare de carte: Emoţiile negative. Cum să ne eliberăm de frică, anxietate, tristeţe, furie, agresivitate, ruşine de  Latifa Gallo

 

Articolul precedentZiua amabilității – 21 martie
Articolul următorEticheta la masa indiană

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.