Ziua vecinului bun – 28 septembrie

Ziua vecinului bun

Este o binecuvântare să ai un vecin bun, dar este chiar una mai mare să fii un vecin bun. Vecinii buni adesea devin prieteni. Ei se veghează unii pe alții, își dau o mână de ajutor și sunt acolo pentru sfaturi atunci când li se cere. Pentru ei, astăzi sărbătorim Ziua vecinului bun.

Vecinii buni fac o diferență uriașă în calitatea vieții. -Robert Fulghum

În ziua de azi relațiile între vecini au ajuns la minim de formalitate. Doar dacă ne salutăm. Această sărbătoare creează o oportunitate pentru vecini de a se cunoaște mai bine.

La începutul anilor ’70, Becky Mattson din Lakeside, Montana a creat Ziua Națională a Vecinilor Buni. În 1978, președintele Statelor Unite, Jimmy Carter, a emis Proclamația 4601:

„În timp ce Națiunea noastră se luptă pentru a construi prietenia între popoarele acestei lumi, observăm că cea mai nobilă preocupare umană este preocuparea pentru ceilalți… Pentru majoritatea dintre noi, acest sentiment de comunitate este hrănit și exprimat în cartierele noastre, unde ne oferim reciproc oportunitatea de a împărtăși și de a ne simți parte dintr-o familie mai mare … Fac apel la oameni, grupuri și organizații interesate, să serbeze această zi cu ceremonii și activități adecvate.”

Cum sărbătorim

A fi un vecin bun nu este atât de dificil. Începe prin a oferi un cuvânt amabil, un mic compliment.

Prezintă-le vecinilor animalul tău de companie.  Cere-le un sfat pentru îngrijirea plantelor de apartament. Cere-le să-ți recomande un meseriaș. Le vei câștiga respectul și bunăvoința, mai ales dacă întrebarea este despre un domeniu în care ei au experiență.

Fii un bun prieten. A face din cartierul tău un loc mai prietenos cu un val de zâmbete, e cel mai simplu mod de a sărbători. Fii tu cel care zâmbește primul și vei vedea ce impact extraordinar are asupra oamenilor din jurul tău. Cel mai probabil îi vei inspira și pe alții să facă la fel. În întreg cartierul se va resimți asta!

Nu uita:

Gardurile bune fac vecinii buni. – Robert Frost

Nu arunca cu pietre la vecini, dacă propriile ferestre sunt din sticlă. – Benjamin Franklin

Ne facem prieteni, ne facem dușmani. Dar Dumnezeu ne pune vecinul alături. – Gilbert K. Chesterton

Toți vor admite că pentru a avea vecini buni, trebuie să fim vecini buni. Asta se aplică în toate domeniile eforturilor umane. – Harry S. Truman

Cu toții avem vecini. Salutați-i pe trotuar sau în lift, dar încercați să nu priviți prin geamurile lor.  – Alexandra Stoddard

Un vecin bun este un coleg care îți zâmbește peste gardul din spate, dar nu trece peste el. – Arthur Baer

Puțini dintre noi ar putea suporta să ne avem pe noi înșine vecini. – Mignon McLaughlin

Nimic nu te face mai tolerant la petrecerea zgomotoasă a unui vecin decât să fii acolo. – Franklin P. Jones

Mâna impersonală a guvernului nu poate înlocui niciodată mâna de ajutor a unui vecin. – Hubert H. Humphrey

A fi un vecin bun este o artă care face viața mai bogată. – Gladys Taber

Singura dată când ar trebui să te uiți în oala vecinului este ca să te asiguri că are suficient. Nu te uiți în oala vecinului pentru a vedea dacă ai la fel de mult ca el. – Louis C. K.

Recomandare de carte: Sărbătorește Ziua vecinului bun, citind Femeia de la fereastră de A.J. Finn

Articolul precedentZiua dedicată cererii de scuze – 8 septembrie
Articolul următorBunicul gamer

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.