ZUU, forță și distracție

E duminică, zi de relaxare, zi potrivită să încerci câteva minute de ZUU, forță și distracție!

ZUU este o modalitate de antrenament înregistrată, creată de Nathan Helberg, ca sport de antrenament al forțelor armate. De-a lungul anilor, ZUU a devenit o parte integrantă a acestui sector. A fost utilizată pentru antrenamentul de reabilitare, formare în spațiu limitat, instruire la distanță. Dar și pentru pregătirea trupelor în cazul în care echipamentul este indisponibil sau inaccesibil.

Pe lângă faptul ca a fost utilizat de toți antrenorii de sport militari, ZUU a devenit disponibil și pentru lumea comercială a fitness-ului.

Vă puteți imagina că imitând mișcările unor animale puteți scăpa de kilograme în plus?

Acest lucru este posibil datorită acestei tendințe de fitness care, pe lângă faptul că este distractivă, este perfectă pentru arderea caloriilor: Zuu.

În doar 45 de minute de practică puteți arde de la 600 la 1000 de calorii. Această practică recreează mișcările de gorilă, broască, iguană, urs, rață, șarpe, crab, tigru, printre altele.

Ideea din spatele ei a fost aceea de a crea o formă de antrenament când nu ai la dispoziție o sală de sport și aparatură, dar să poți obține rezultate remarcabile. Antrenamentul a câștigat inițial popularitatea cu sportivii de elită, poliția tactică și forțele armate, astfel încât aceștia să se poată instrui fără să fie nevoiți să se afle într- o sală de gimnastică.

O sesiune de antrenament vă permite să deveniți mai agili, sporind mobilitatea, construind niveluri musculare.

Pentru cei care practică antrenamentul cu greutăți, există Iron ZUU – o variantă a antrenamentului cu o combinare de exerciții cu greutăți și pregătire funcțională.

ZUU nu este pentru toată lumea. Deși greu, este plin de satisfacții. Dar dacă aveți probleme de spate sau probleme de inimă, ar trebui să consultați un medic înainte de a practica.

Mai jos este o adresă de youtube unde puteți vedea o prezentare a aceastui procedeu de antrenament ingenios:

https://www.youtube.com/watch?v=HNxleoRxdoM

Relaxare, relaxare, dar continuă să faci sport

Tot pentru relaxare, o carte care  te va emoţiona şi te va determina să faci mişcare:

 

Cel mai sănătos om din lume

A.J. Jacobs decide să-şi schimbe obiceiurile şi să devină un om sănătos. Nu-și propune doar să slăbească, să termine un triatlon sau să-i scadă colesterolul. Ambiţia sa este mult mai mare: sănătate maximă din cap până în picioare.

Povestea transformării sale nu este doar genială şi distractivă, ci, probabil, şi cea mai sănătoasă carte scrisă vreodată.

 

Iar dacă te hotărăști să-ți înnoiești echipamentul, nu uita că magazinul specializat Decathlon funcționează și online. Continuă să faci sport!

 

Articolul precedentO floare în vânt
Articolul următorZiua memorială a șosetelor pierdute – 9 mai

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.