Ziua internațională a Berii – 2 august

Ziua internațională a Berii

Ziua Internațională a Berii este o sărbătoare care are loc în prima zi de vineri din fiecare lună august. Fondată în 2007 în Santa Cruz-California de către Jesse Avshalomov, Ziua Internațională a Berii a ajuns de la un mic eveniment local, o sărbătoare la nivel mondial.

Berea ocupă a treia poziție în topul mondial al băuturilor. Doar apa și ceaiul sunt consumate în cantități mai mari.

Berea este o băutură alcoolică obținută prin fermentarea zaharurilor din cereale, cum ar fi grâul sau orzul. Multe beri din întreaga lume sunt preparate cu hamei, ierburi sau fructe care adaugă aromă băuturii.

Dovezile istorice despre bere datează din anul 4000 î.H., fiind una dintre cele mai vechi băuturi alcoolice din lume.

Fabricarea artizanală a berii are o veche tradiție. Timp de secole, s-a asimilat în multe locuri cu „activitatea casnică zilnică”, la fel cum era coacerea pâinii.

Berea nu e chiar atât de greu de fabricat. Însă, înainte de toate, este fascinant să vezi cum, cu doar câteva ustensile și cu încă și mai puține ingrediente, se pot „fierbe” o multitudine de beri pline de nuanțe. Este o experiență specială să cunoști întreaga paletă de beri naturale, cu gust amplu și nealterat – și asta doar cu cheltuieli reduse. (Pentru amănunte, click pe poză)

Scopul acestei sărbători

  • Să adune prietenii ca să se bucure de degustarea acestei băuturi.
  • Pentru a sărbători bărbații și femeile dedicate care ne prepară și servesc berea.
  • De a uni lumea prin sărbătorirea ei în toate țările lumii. Nu despre multe de lucruri este de acord  întreaga lume, dar savurarea berii este una dintre ele.
  • Să ridicăm toți o halbă în această zi de vineri, pentru o băutură care aduce lumea împreună.

Și, ca să încheiem amuzant:

“Fără îndoială, cea mai mare invenție din istoria omenirii este berea. Unii spun că a fost roata. Dar roata nu merge la fel de bine cu pizza”. ~ Dave Barry

“Electricitatea este de fapt alcătuită din particule extrem de mici numite electroni, pe care nu le puteți vedea cu ochiul liber decât dacă ați băut”. ~ Dave Barry

“Partea grea în a fi barman este de a înțelege cine este beat și cine este prost.” ~ Richard Braunstein

Noroc și să petreceți Ziua Internațională a Berii, cu veselie și fără excese!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.