Ziua fraților – 31 mai

ziua fraților

Ziua fraților este o sărbătoare recunoscută în unele părți ale Statelor Unite ale Americii pe 10 aprilie, pentru a onora relațiile dintre frați. Din 1998, guvernatorii a 49 de state au emis oficial proclamații pentru a recunoaște Ziua fraților în statul lor.

În Europa, sărbătoarea a fost lansată în 2014 de Confederația Europeană pentru Familii Mari (ELFAC). A fost aleasă pentru a sărbători legăturile și relațiile între frați. Sărbătoarea din 31 mai s-a răspândit în moduri diferite în țările europene unde este prezent ELFAC. ELFAC are membri asociați în mai multe țări europene: Austria, Cipru, Croația, Republica Cehă, Estonia, Franța, Germania, Grecia, Ungaria, Italia, Letonia, Lituania, Portugalia, România, Serbia și Elveția. Însă aderarea la data și spiritul din 31 mai este deschisă oricărei alte țări europene sau non-europene.

Sărbătorirea acestei zile încearcă să unească și să reunească frații care s-ar putea să fi fost separați la distanță. Separare impusă de circumstanțe, de naștere și adopție sau de probleme familiale interpersonale.

Frații sunt uneori cei mai buni prieteni sau cei mai aprigi critici ai noștri. Uneori, frații ne vor oferi cea mai intensă competiție sau cea mai puternică încurajare. Tot ei ne vor reaminti momentele noastre cele mai jenante.

Cum sărbătorim

Frații sunt un dar de la Dumnezeu și oricine are un frate sau o soră nu ar trebui să lase ziua să treacă fără să sărbătorească.

Petreceți împreună, depănați amintiri, priviți fotografii din copilărie. Dar nu lăsați să treacă ziua fără să le spuneți cât de mult înseamnă pentru voi și ce mare este bucuria de a nu fii singur pe lume.

Câți frați ai? Sunteți rivali sau vă sprijiniți reciproc în tot ceea ce faceți? Ziua fraților este un moment în care puteți profita de ocazia de a vă ierta micile slăbiciuni și de a merge mai departe, cu încredere!

Lucrurile care vă unesc sunt mult mai mari și mai importante decât cele care vremelnic vă despart.

Ia seama:

E bine să te înduioșezi de nenorocirea fraților tăi, dar mai bine este să le vii în ajutor. Voltaire

E mai rușinos să nu ai încredere într-un frate decât să fii înșelat de el. Arthur Schopenhauer

În iubirea de frate, la fel ca în dragoste, adesea te fac mai fericit lucrurile știute, decât cele pe care nu le cunoști. la Rochefoucauld

Nu rupe firul unei prietenii de frate, căci, chiar dacă îl vei lega din nou, nodul rămâne. Octavian Paler

 

Un dar de suflet pe care îl poți face în această zi fratelui tău în amintirea inocetei voastre copilării, poate fi cartea Poveştile fraţilor Grimm.

 

 

 

 

 

 

Articolul precedentZiua obiectelor colectate – 17 mai
Articolul următorRutina de dimineață ideală

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.